Predikant

Mijn naam is Joep van den Berg en vanaf 13 oktober 2019 ben ik verbonden aan de Maranathakerk in Alphen aan den Rijn. Op het moment van schrijven zitten we midden in de Coronacrisis en is het leven heel anders geworden dan dat het was.
Ik ben in 1984 getrouwd met Terry van Heezik, zij is van oorsprong Nieuw-Zeelandse. We hebben drie zonen: Benjamin, Daniël en Jeremy.

Voor mij stond vast dat ik in een moderne, maar wel gelovige, gemeente wilde werken en ik ben blij dat ik onze gemeente mag dienen.
Mijn eigen basis is sterk gefundeerd op het geloof in Jezus als Zoon van God en de uitnodiging om vanuit dat geloof als nieuwe mensen te leven en elkaar te bemoedigen. Mijn collega, Kees Pastoor, heb ik de afgelopen maanden leren kennen als een gelovig en loyaal mens met wie ik goed kan opschieten.
Sowieso heb ik de gemeenteleden van de Maranathakerk leren kennen als prettige, actieve en gelovige mensen; dat mag best weleens worden gezegd, denk ik dan maar. Om bezig te zijn met het geloven en kerk-zijn in onze hedendaagse maatschappij is natuurlijk wel een uitdaging waar we voor staan.
Ik wens jullie alle goeds en ontmoet jullie graag!

Joep van den Berg, Componistenlaan 223, 2215 SR Voorhout, Tel: 06 23830775, email: predikant@mkalphen.nl